خلاصه کتاب جادوی نظم

خلاصه کتاب جادوی نظم

جادوی نظم

تحولی در زندگی با هنر ژاپنی خلوت سازی و سازماندهی

(فنگ شویی مدرن و کاربردی)

ماری کاندو

گلسا دیبا

شهاب حاجی زاده

خلاصه توسط : زینب علیزاده

استاد راهنما: آقای محمد علیزاده

دوره مربیگری

تاریخ : 1400/11/16

سال انتشار : 96پاییز

درباره نویسنده : ، مشاور و نویسنده ای ژاپنی است. او پنج سال به عنوان خدمتکار در معبد شینتو فعالیت کرد و در نوزده سالگی، 1985ماری کاندو، زاده ی سال کسب و کار خود در زمینه ی مشاوره ی نظم و ساختاردهی را راه انداخت.

او در زمینه ی خلوت سازی و نظم.، به صورت کاملا خاص و تخصصی فعالیت می کند. او به مشتری هایش کمکم می کند تا خانه های به هم ریخته شان را به فضاهایی آرام و الهام بخش تبدیل کنند.اویک لیست انتظار سه ماهه برای برگزاری دوره ها و سمینارهای آموزشی اش دارد .

نظم بخشیدن :
مجموعه ای از فعالیت های ساده است که طی آن ها اشیاء از یک مکان به مکان دیگر جابه جا می شوند.این عمل شامل قرار دادن وسایل در جایی می شود که به آن تعلق دارند .این کار آن قدر ساده به نظر می رسد که حتی یک کودک شش ساله هم باید قادر به انجام دادن آن باشد،اما بیشتر مردم در انجام دادن آن ناموفق هستند و مدتی کوتاه پس از نظم بخشیدن ،فضایشان تبدیل به مکانی آشفته و بی نظم می شود .علت این امر ،فقدان مهارت نیست.بلکه نداشتن آگاهی و ناتوانی در زمینه ی تبدیل عمل سروسامان دادن به یک عادت منظم است. به بیان دیگر این مشکل ریشه در ذهن فرد دارد.

هر وسیله رو یا دور بنداز ، یا براش جا تعیین کن !
خوب مرتب کردن چطور شروع می شود ؟ مرتب کردن با دورریختن شروع می شود و سپس با تعیین جا برای هر دسته از وسایل

اصل اول : همه ی خانه را به یک باره مرتب کنید :

در یک بازه ی زمانی کوتاه ، تصمیم بگیرید ظرف یک روز تمام خانه را مرتب کنید یا اگر خانه شما بزرگ است می توانید ظرف مدت زمان سه روز و یا نهایتا یک هفته مرتب کنید! اینطور عمل نکنید که مثلا امروز اینجا هفته بعد آنجا! چرا ؟ چون وقتی به یکباره و ظرف مدت کوتاهی همه جا رو مرتب کنید آن وقت نتیجه ی نظم را می بینید وعمیقا بر ذهن شما اثر می گذارد و برای شما خیلی شیرین خواهد بود و تمایل شما برای نگه داشتن این خانه ی مرتب بیشتر می شود.

اصل دوم : مرتب کردن باید بر اساس وسایل انجام بشه نه بر اساس مکان!

سازماندهی مجدد خانه به صورت ناگهانی و اساسی متقابلا موجب تغییراتی ناگهانی و اساسی در سبک زندگی و طرز فکر می شود ،در واقع این امر زندگی را متحول می کند.
برای مثال همه ی کتاب ها و لباس ها را از تمامی نقاط خانه جمع کرده و همه را در یک محل قرار دهید به این ترتیب هر چه لباس یا کتاب در خانه وجود دارد تکلیف شان معلوم می شود .

حالا شروع می کنیم :
با دور انداختن وسایل شروع کنید به این ترتیب هر وسیله ای که به آن نیاز ندارید و غیر ضروری است و برای این نگه داشته کنید که یه روزی از آن استفاده کنید مطمئن باشید که هیچوقت آن یک روز نمی آید. فقط وسایلی را نگه دارید که شما با دیدن آن خوشحال و شاد می شوید یا به عبارتی این سوال را از خود بپرسید که آیا این مرا خوشحال می کند؟
فقط آن چیزهایی را نگه دارید که عمیقا به آن ها علاقه دارید .سپس عزم خود را جزم کرده و بقیه را دور بریزید.

نکته مهم : از یادگاری ها شروع نکنید ، از وسیله هایی که خیلی دوست دارید شروع نکنید ، (عکس ها و نامه ها )چون تصمیم گیری خیلی سخت است و انرژی زیادی ازشما می گیرد و برای ادامه کار انرژی ندارید!
بهترین گزینه برای شروع لباس ها هستند .چون کمیاب نمی شوند و همیشه برای خرید آنها وقت است.بعد از لباس ها ، کتابها ، کاغذها،کومونو (لوازم متنوع) و در نهایت یادگاری ها ! اجازه ندهید اعضای خانواده تان ببینند.
اگر اعضای خانواده در برابر دور ریختن وسیله ای مقاومت می کنند آن وسیله رو از جلوی چشم آنها دور کنید و بعد از چند ماه وقتی مطمئن شدید که به اون نیازی ندارند با خیال راحت می توانید آن را دور بندازید. البته اگر فکر می کنید کسی به وسیله ای در آینده احتیاج پیدا میکنه هرگز بدون مشورت با او وسیله را دور نیندازید.
اگر سایر اعضای خانه در برابر مرتب کردن مقاومت می کنند اول اتاق خودتان بعد نقاط مشترک مثل حمام و هال یا اتاق نشیمن رو مرتب کنید. مطمئن باشید این کار روی آنها هم تاثیر می گذارد و آرام آرام آنها هم شروع به مرتب کردن می کنند.

اگر وسیله ای نو است و نمی توانید آن را دور بیندازید می توانید آن را به کسی هدیه دهید . البته نه به افراد خانواده ! تجربه نشان داده که آنها اصلا آن را استفاده نمی کنند.
قضاوت انسان می تواند به دو دسته ی اساسی تقسیم شود: احساسی و منطقی
در انتخاب وسایل برای دور ریختن در واقع این قضاوت منطقی ماست که مشکل ساز می شود اگر چه می دانیم یک شیئی از لحاظ احساسی هیچ جذبه ای برایمان ندارد عقل ما همه ی انواع استدلال ها را برای دور نینداختن آن به وجود می آورد.
برای اینکه به درستی قدر دان اشیایی باشید که برایتان مهم هستند،باید ابتدا آن هایی را دور بریزید که هدف شان را به انجام رسانده اند. نکات مهم در نظم بخشیدن به لباس ها :
لباس های توی کشو هاو ، تمامی لباس ها را روی زمین بچینید ، لباس های آویزان ، لباس های توی چمدان ، لباس های مربوط به فصول دیگر هر لباسی که در هر جای اتاق است .سپس یکی یکی تصمیم بگیرید که دور بندازید یا نگه دارید طبق فرمولی که در بالا گفته شد اینکه آیا آن لباس شما را خوشحال می کند یا خیر ؟ اگر قرار شد آن لباس را نگه دارید حتما برای آن مکان تعیین کنید.
تبدیل لباس رسمی به راحتی ممنوع ! چون شما هرگز یک لباس رسمی را در خانه نمی پوشید زیرا که راحت نیستند ! اگر نمی توانید آن لباس را دور بیندازید میتوانید آن را به کسی هدیه بدهید که لازم داشته باشد.
جادوی تا کردن لباس : سعی کنید لباس ها رو بیشتر تا کنید و در کشو بگذارید و کمتر آویزان کنید. لباس ها را تا کنید و به صورت ایستاده در کشو قرار دهید طوری که وقتی کشولباس را باز می کنید همه ی لباس ها دیده شود .با این روش لباس هایی که زیر لباس هاست و در انتهای کشو است را هم می توانید ببینید و از آن استفاده کنید .
جوراب ها رو در هم گلوله نکنید و با هم گره نزنید !نوک پنجه ها رو روی هم قرار دهید و تا کنید .و به صورت ایستاده در کشو قراربدهید.
لباس های غیر فصل را هم بهتر است در کشو بگذارید تا درون جعبه یا چمدان . به این صورت هر بار که کشو باز و بسته می شود به لباس ها هم هوا می خورد و بهتر می مانند .

نکات مهم در نظم بخشیدن به کتاب ها :
همه ی کتاب ها را از همه جا بیارید و روی زمین کنار هم بگذارید، وقتی همه ی عناوین رو کنار هم ببینید متوجه میشید که چقدر کتاب شبیه هم دارید و خیلی راحت تصمیم می گیرید که کدام ها ارزش نگه داری ندارند!
البته معیار این است که آیا با در دست گرفتن کتاب،احساس مسرت می کنید یا نه !توجه داشته باشید که باید آن را لمس کنید .به هیچ وجه شروع به خواندن آن نکنید .خواندن ، در قضاوت شما اختلال ایجاد می کند .اکر شروع به خواندن کنید ، به جای اینکه جویای احساس خود باشید .در خصوص نیاز داشتن یا نداشتن به آن کتاب از خود سوال خواهید .

کتاب های خوانده نشده :یک زمانی یعنی هر گز :
به اینکه در آینده می خوانید فکر نکنید چون قطعا نمی خوانید مگر اینکه محقق یا نویسنده باشید .
اگر تا حالا نخواندید یعنی اینکه در آینده هم نمی خوانید !
معمولا اولین بار که با کتابی مواجه می شوید بهترین زمان برای خوندن آن کتاب هست!
ممکنه بخواهید خلاصه ای از کتاب داشته باشید ، بنابراین می توانید خلاصه ی کتاب رو در دفترچه ای یادداشت کنید خمچنین میتوانید آن صفحه یا مطلب را برش بزنید و در یک پوشه نگهداری کنید .

همه چیز درباره ی کاغذها :
نحوه ی سازماندهی کاغذ های دردسر ساز
مطالب سخنرانی
صورت حساب کارت های بانکی
ضمانت نامه های لوازم برقی
کارت های تبریک
دست چک های استفاده شده
فیش های حقوقی
بیشتر کاغذ ها دور انداختنی هستند : دعوتنامه ها ، روزنامه ها ، مجله ها ، کاتالوگ ها ، فیش ها، فیش حقوقی و …
کاغذ هایی را که می توانید نگه دارید:
کاغذهایی که برای همیشه باید نگه داشته بشه مثل بیمه نامه ها ، ضماتنامه ها ، اجاره نامه ها
نامه های عاشقانه ، دفترچه خاطرات ، عقد نامه ،
کاغذ های سمینارها و مطالب سخنرانی را دور بیندازید . کاغذهایی که قرار است نگه دارید را یا در قفسه یا در کتابخانه و حتما به صورت ایستاده قرار دهید تا دسترسی راحت تری به آن داشته باشید .

ترتیب اصلی طبقه بندی کومونو به صورت زیر است :

  1. سی دی ها و دی وی دی ها
  2. محصولات مراقبت از پوست
  3. لوازم آرایشی
  4. لوازم متفرقه
  5. اشیا با ارزش (پاسپورت،کارت های اعتباری)
  6. تجهیزات و وسایل الکتریکی
  7. وسایل مصرفی خانگی
  8. کالاهای آشپزخانه / ادوات پخت و پز
  9. سایر(پول خرد،مجسمه ها)

قوطی ها و ظروف یکبار مصرف را بدون فکر دور بیاندازید . شما باید وسایل را بر اساس اینکه خوشحال تان می کند و یا نیازی را از شما برطرف می کند نگه دارید نه همینطوری ! !

نکات مهم در مرتب کردن وسایل بلا تکلیف :
وسایلی که نمی دانید چه استفاده ای دارند مثل سیم ها ی ناشناس ، کارتن لوازم برقی ، دکمه های اضافی، وسایل خراب ، کمربند ، وسایل رخت خواب برای مهمانی که هیچگاه نمی آید ، شامپوها و وسایل آرایش مسافرتی، ،تبلیغاتی ،تقویم تاریخ گذشته ، پول خرد کشور های دیگه کالاهای رایگان خاص می توانید این وسایل را دور بریزید چون در آینده نیز به آن احتیاج نخواهید داشت ! نکات مهم در مرتب کردن یادگاری ها و اشیای عاطفی :

اقلام این گروه سخت ترین موارد برای دور انداختن است و به همین دلیل در پایان به آن رسیدگی می کنیم.

مهم ترین چیزی که باید بدانید این است که اشیا هرگز خاطره را بازسازی نمی کند .حتی اگر اشیا هم نباشند بسیاری از خاطره ها در ذهن ما وجود دارند و تا ابد نیز باقی خواهند ماند.با این حال تک تک آنها را در دست بگیرید و به خود بگویید آیا این من را خوشحال می کند ؟ اگر جواب منفی بود بدون کوچکترین درنگی آن را دور بیندازید.

فضایی که در اون زندگی می کنیم باید مناسب شخصی باشه که در حال تبدیل شدن به اون هستیم نه شخصی که قبلا بودیم ! !
با کاهش تدریجی وسایل تا رسیدن به حجمی که به خوبی بتوانید آن را مدیریت کنید،رابطه ی خود را با وسایلی که دارید، احیا خواهید کرد.اینکه چیزی را دور بیندازید ،الزاما به این معنی نیست که تجربیات گذشته و هویت خود را رها کرده اید.از طریق فرایند انتخاب وسایلی که شما را می توانید به طور دقیق تشخیص دهید که چه چیزی را دوست داشته و به چه چیزی نیاز دارید . ، خوشحال می کنند جای دادن صحیح وسایل برای ایجاد درخششی در زندگی
برای هر چیزی ،یک جای مشخص تعیین کنید.
وسایل هم نوع را در یک جا متمرکز کنید. و در جاهای مختلف پراکنده نکنید .
هر روز پس از استفاده از وسایل آنها را سرجایشان برگردانید تا نظمی که ایجاد کرده اید برقرار بماند.به این ترتیب وسایل گم نمی شوند و و دفعه ی بعد به راحتی پیدا می شوند .
راز نظم دایمی یک اتاق این است که به دنبال اوج سادگی در امر جای دادن وسایل باشید تا بتوانید در یک نگاه از حجم وسایل موجود آگاه شوید.

علت اصلی بهم ریختگی وسایل :
به هم ریختگی در اثر عم موفقیت در برگرداندن وسایل به جایی که تعلق دارند،اتفاق می افتد.بنابراین، نحوه ی جای دادن وسایل باید انرژی لازم برای قرار دادن وسایل در سر جایشان را کم کند نه انرژی لازم برای بیرون آوردنشان را.

هرگز وسایل را روی هم تلنبار نکنید :نکته ی کلیدی ، جای دادن آنها به صورت عمودی است.

اگر وسایل را روی هم انباشته کنید ،احساس خواهید کرد فضای جای دادن وسایلتان پایان ناپذیر است .وسایل می توانند همیشه و تاهر تعدادی ،روی یکدیگر انباشته شوند و این مسئله سبب می شود نتوانیم به راحتی متوجه حجم در حال افزایش آنها بشویم .در مقابل وقتی وسایل به صورت عمودی قرار داده شوند ، هر افزایشی در حجم آنها فضایی رااشغال می کند و در نهایت فضای جای دادن وسایلتان به پایان می رسد.
کمدتان را با ذوق درونی تان تزیین کنید.
کمدتان را به فضای خصوصی خودتان تبدیل کنید جایی که برایتان شادی آور است .می توانید کمدتان را با هر چیزی که دوست دارید تزیین کنید
جادوی نظم زندگی شما را به یکباره متحول می کند:
به خانه خود نظم بدهید تا دریابید واقعا قصد انجام دادن چه کاری را دارید .
وقتی خانه را به این روش مرتب می کنید خودتان بهتر متوجه می شوید که به چه چیزی علاقه دارید .شاید دوست داشته باشید در آن زمینه بیشتر فعالیت کنید.
متوجه می شوید که رها کردن مهم تر از اضافه کردن است.
با دور انداختن وسایل مهارت تصمیم گیری در شماافزایش می یابد.

هر وسیله ای که دور می اندازید اگر لازم داشته باشید دوباره به زندگی شما باز می گردد.
دور انداختن وسایل اضافه استرس را کم می کند و ذهن را آرام می کند.

هدف اصلی مرتب کردن این است که در طبیعی ترین وضعیت ممکن زندگی کنیم.
داشتن وسایلی که نیاز نداریم غیر طبیعی است!

فقط وسایلی را نگه دارید که یا لازم دارید یا خوشحال تان می کند!
اگر محیط شما مملو از وسایلی باشد که خوشحال تان می کند طبیعتا به فردی خوشحال تبدیل می شوید!

یکبار خانه را مرتب کنید و وسیله های اضافی رو دور بندازید و بعد از اون سعی کنید وسیله ای که شما را خوشحال نمی کند نخرید و سپس باقی عمرتان را به فعالیت هایی که برایتان شادی آور است بپردازید.

کتاب (جادوی نظم) او کتابی پر فروش در ژاپن آمریکا و اروپا است . موضوع این کتاب جذاب و کاربردی ایجاد دگرگونی در زندگی با منظم بودن به شیوه ژاپنی است تا به امروز بیش از سه میلیون نسخه از این کتاب زیبا و متحول کننده به فرو ش رفته است .

 

دانلود خلاصه کتاب
نوع فایل : pdf
حجم : 641 KB
پسورد : ندارد
دریافت
دیدگاه کاربران
  • حسین محمدی 1 فروردین 1402

    ممنون از مطلب مفیدتون
    واقعا اگر در هرکاری نظم نباشه خیلی کار سخت میشه و اکثر اوقات به نتیجه دلخواه نمیرسه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *